Kies je branche
Direct naar onze producten en diensten
Feiten en cijfers over jouw ambacht
Team van deskundigen
Mini-site
Hulp bij de start van je zadel- en tuigmakerij
Agenda

Zadel- en tuigmaker

Wist je eigenlijk dat jij als zadel- en tuigmaker een ambachtelijk beroep uitoefent? Dat ruim 800.000 Nederlanders hun brood in het ambacht verdienen? En dat er in ons land 420.000 ambachtelijke bedrijven zijn? Dat er ruim 165 miljard omzet wordt gegenereerd in de ambachten? Jij als zadel- en tuigmaker levert daar een belangrijke bijdrage aan! 

Je oefent een mooi en veelzijdig beroep uit. Je past, vermaakt, repareert en onderhoud zadels en tuigen voor paarden. Dit zijn producten die mooi en bijzonder zijn. Om zadels goed passend te maken, moet je veel weten van de bouw en het bewegingspatroon van het paard. Uniek werk dat veel aandacht en creativiteit vereist. 

Op deze branchepagina voor zadel- en tuigmakers kun je veel informatie en handige tools vinden. Meestal zijn deze branchespecifiek. Maar jij wilt natuurlijk ook weten wat er elders binnen de ambachtseconomie en in het bijzonder bij collega-branches gebeurt. Neem daarom regelmatig een kijkje op je branchepagina, maar kijk ook op de pagina’s van collega-branches en op de homepage van het CvAE.

 

Video's
Ambacht in beeld
Zadel-en-tuigmaker
Zadel-en-tuigmaker
Zadel-en-tuigmaker
Zadel-en-tuigmaker
Nieuwsgierig naar werken in het Ambacht...

Maar ben je er nog niet helemaal zeker van of het iets voor je is? Download dan gratis het E-book 'Werken in het ambacht' en lees alles over wat je moet weten om te kunnen beslissen of de wereld van het ambacht jouw plek is.