Kies je branche

Let op: IGZ verscherpt toezicht schoonheidssalons

Let op: IGZ verscherpt toezicht schoonheidssalons

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben behandelingen in schoonheidssalons laten onderzoeken. Uit het onderzoek blijkt dat consumenten relatief weinig risico lopen. Op basis van het onderzoek hebben de beide toezichthouders een gezamenlijk toezichtkader opgesteld. Het toezicht zal zich vooral richten op signalen en meldingen van cliënten en de sector zelf.

Doel van het onderzoek

Doel van het onderzoek was inzicht in de behandelingen bij schoonheidssalons en de producten die zij daarbij gebruiken. Ook wilden IGZ en NVWA weten hoe deskundig de medewerkers zijn en of de salons de richtlijnen volgen.

Vanaf 1 januari 2016 vallen de meeste schoonheidssalons onder het toezicht van de IGZ. Toen is de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) ingevoerd. Een deel van de producten die de salons gebruiken valt onder het toezicht van de NVWA.

Conclusies

In bijna alle salons werken goed opgeleide en bijgeschoolde mensen. Ook houden bijna alle salons zich aan de bestaande codes en richtlijnen. Veel bedrijven zijn lid van brancheorganisatie ANBOS. De meeste bedrijven geven aan met diverse maatregelen de kwaliteit en veiligheid te waarborgen.

Toezicht

Niet alle salons staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en zijn lid van brancheorganisaties. De toezichthouders verwachten dat vooral deze onbekende aanbieders mogelijk risicovol zijn. Ze zullen pas bij de IGZ bekend worden door meldingen van cliënten of signalen van andere salons. Daarom zal het toezicht zich vooral richten op dergelijke meldingen. Maar daarnaast brengt de inspectie dit jaar ook enkele onverwachte bezoeken aan salons.

Bron: Inspectie voor de Gezondheidszorg

 


Plaats een reactie

Plaats hier jouw reactie

Respecteer de regels die gelden op dit online platform. Er mogen op geen enkele wijze seksuele, discriminerende, suggestieve, kwetsende of agressieve reacties geplaatst worden.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

CAPTCHA
Vul de code hieronder in.
Image CAPTCHA

Vul de tekens uit de afbeelding hierboven in.