Kies je branche

Veilig werken met gevaarlijke stoffen in schoonheidssalon

Veilig werken met gevaarlijke stoffen in schoonheidssalon

Als schoonheidsspecialist krijg je tijdens de dagelijkse werkzaamheden vaak te maken met gevaarlijke stoffen. Zowel voor jezelf als voor je cliënt is het belangrijk om hier op een veilige manier mee om te gaan. Zo voorkom je gezondheids- en milieurisico’s en draag je bij aan het succes van je schoonheidssalon. 

Veilig werken met gevaarlijke stoffen dankzij de Code van de schoonheidsspecialist

Gevaarlijke stoffen zijn in verschillende mate aanwezig in een schoonheidssalon en kunnen verschillende veiligheidsrisico’s vormen voor zowel mens als milieu. Er is extra zorgvuldigheid nodig bij het gebruik van kankerverwekkende stoffen (carcinogene stoffen), stoffen die het genetisch materiaal veranderen (mutagene stoffen) en stoffen die schadelijk zijn voor de ongeboren vrucht (teratogene stoffen). In de Code van de Schoonheidsspecialist vind je alle richtlijnen én wet & regelgeving die hiervoor gelden. Zo kun je eenvoudig checken of jouw schoonheidssalon voldoet aan de gestelde eisen en kun je eventuele risico’s uitsluiten. De Code van de Schoonheidsspecialist neemt je stap voor stap mee langs alle zaken die voor u als schoonheidsspecialist én ondernemer van belang zijn. In de Ondernemerstoolkit van het Centrum voor Ambachtseconomie kun je alle onderdelen van de Code inzien, zoeken op wat voor jou van toepassing is en daarnaast interactief aan de slag met de Code. Vul de RI&E in, controleer of je veilig en gezond werkt, sla al je documenten op en haal zo het beste uit jouw schoonheidssalon!

Stap voor stap veilig  aan de slag met gevaarlijke stoffen

In de Code van de schoonheidsspecialist vind je alle normen, richtlijnen en tips die je nodig hebt om als schoonheidsspecialist veilig om te gaan met gevaarlijke stoffen tijdens je dagelijkse werkzaamheden. De volgende onderwerpen m.b.t gevaarlijke stoffen komen aan bod in de Code van de Schoonheidsspecialist:

 • Werken met gevaarlijke stoffen
 • Veilig en gezond werken met alcohol
 • Bijlage – Voorwaarden gebruik alcohol
 • Veilig en gezond werken met fijnstof
 • Opslagkast gevaarlijke stoffen

Registreer je bij het Centrum voor Ambachtseconomie

Wil jij ook alles weten over veilig werken met gevaarlijke stoffen in jouw schoonheidsspecialist? De Code van de Schoonheidsspecialist is hiervoor het ideale handvat. Hoe kun je gebruik maken van de voordelen van de CodeRegistreer je bij het CvAE en je krijgt toegang tot de ambachtstoolkit, waartoe de branchecode behoort.Het Centrum voor Ambachtseconomie: jouw weg naar een succesvolle schoonheidssalon.


Gerelateerde artikelen:
  Plaats een reactie

  Plaats hier jouw reactie

  Respecteer de regels die gelden op dit online platform. Er mogen op geen enkele wijze seksuele, discriminerende, suggestieve, kwetsende of agressieve reacties geplaatst worden.

  (If you're a human, don't change the following field)

  Your first name.

  (If you're a human, don't change the following field)

  Your first name.

  (If you're a human, don't change the following field)

  Your first name.

  CAPTCHA
  Vul de code hieronder in.
  Image CAPTCHA

  Vul de tekens uit de afbeelding hierboven in.