Kies je branche

Psychosociale arbeidsbelasting schoonheidssalon

Psychosociale arbeidsbelasting schoonheidssalon

Hoe ga je om met een agressieve cliënt? Ervaar je veel werkdruk door een volle agenda? Dit zijn voorbeelden van psychosociale arbeidsbelasting. Psychosociale arbeidsbelasting is een term die wordt gebruikt om stress en alle factoren bij het werk die stress veroorzaken te benoemen. Denk hierbij aan zaken als agressie en (verbaal) geweld, seksuele intimidatie, discriminatie en pesten. Het klinkt als een ver van je bed show, maar ook als schoonheidsspecialist kun je hiermee te maken krijgen. Hoe ga je hiermee om?

Herken en voorkom stress met de Code van de Schoonheidsspecialist

Stress kan leiden tot ernstige lichamelijke en psychische klachten. Het is belangrijk om het op tijd te signaleren en te voorkomen in de toekomst. De Code van de Schoonheidsspecialist is hierbij de leidraad. Hierin vind je een duidelijk overzicht van psychosociale arbeidsbelasting en zaken die op jou als schoonheidsspecialist én ondernemer van toepassing zijn.  Lees alles over de risico's van psychosociale arbeidsbelasting en stress, en over de mogelijke maatregelen ter voorkoming op beperking. 

In de Ondernemerstoolkit van het Centrum voor Ambachtseconomie kun je alle onderdelen van de code inzien, zoeken op wat voor jou van toepassing is en daarnaast interactief aan de slag met de code. Vul de RI&E in, controleer of je veilig en gezond werkt, sla al je documenten op en haal zo het beste uit jouw schoonheidsspecialist!

Psychosociale arbeidsbelasting: normen, richtlijnen en tips 

In de Code van de Schoonheidsspecialist vind je alle normen, richtlijnen en tips die je nodig hebt m.b.t. psychosociale arbeidsbelasting. Voorkom stress en lees o.a. over de volgende onderwerpen in de Code:  

  • Werkdruk
  • Agressie
  • Criminaliteitspreventie

Registreer je bij het Centrum voor Ambachtseconomie

Wil jij ook alles weten over vormen van psychosociale arbeidsbelasting waar je als schoonheidsspecialist mee te maken kunt krijgen? De Code van de Schoonheidsspecialist vertelt je alles wat je moet weten over deze en andere onderwerpen over ondernemerschap en ambacht. Ook de voordelen van de code ervaren? Registreer je bij het CvAE en je krijgt toegang tot de ambachtstoolkit, waartoe de branchecode behoort. Hier behoort ook de Code van de Schoonheidsspecialist toe. Het Centrum voor Ambachtseconomie: jouw weg naar een succesvolle schoonheidssalon.


Plaats een reactie

Plaats hier jouw reactie

Respecteer de regels die gelden op dit online platform. Er mogen op geen enkele wijze seksuele, discriminerende, suggestieve, kwetsende of agressieve reacties geplaatst worden.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

CAPTCHA
Vul de code hieronder in.
Image CAPTCHA

Vul de tekens uit de afbeelding hierboven in.