Kies je branche

Hoe staat het met jouw EHBO-koffer?

Hoe staat het met jouw EHBO-koffer?

Op het moment dat je de EHBO- koffer nodig hebt, kom je erachter dat de inhoud niet meer goed is. Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Veel bedrijven hebben een EHBO-koffer aangeschaft en kijken er vervolgens niet meer naar om. 

Houdbaarheidsdatum 

De meeste producten in een EHBO-koffer hebben een houdbaarheidsdatum. Daarom is het belangrijk deze regelmatig te controleren. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken zal de kwaliteit van de producten afnemen. Voorkom dit door op tijd de producten te vervangen.  

Een aantal tips 

  1. Maak één persoon (bhv’er) verantwoordelijk voor de inhoud van de EHBO-koffer 
  2. Zet om het half jaar een reminder in je agenda voor het controleren van de inhoud 
  3. Koop direct de producten die aangeschaft moeten worden. Wacht er niet mee! 

Waar moet ik nog meer op letten? 

De EHBO-koffer moet nog voldoende ruimte hebben om op basis van specifieke risico’s extra producten aan te schaffen. Een oogspoelfles zit bijvoorbeeld niet standaard in een EHBO-koffer. Als schoonheidsspecialist heb je een oogspoelfles wel nodig! Kijk dus goed met welke risico’s je te maken hebt op de werkplek. Pas hier je EHBO-koffer op aan. 

Het Oranje Kruis heeft richtlijnen vastgesteld voor de inhoud van de EHBO-koffer. Op de website van Het Oranje Kruis kun je alle informatie vinden, waaronder een overzicht van goedgekeurde leveranciers

Ga aan de slag met de branchecode  

Wil je checken of de bedrijfshulpverlening binnen jouw schoonheidssalon goed geregeld is, ga dan direct aan de slag met de branchecode voor de schoonheidsspecialist.


Plaats een reactie

Plaats hier jouw reactie

Respecteer de regels die gelden op dit online platform. Er mogen op geen enkele wijze seksuele, discriminerende, suggestieve, kwetsende of agressieve reacties geplaatst worden.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

CAPTCHA
Vul de code hieronder in.
Image CAPTCHA

Vul de tekens uit de afbeelding hierboven in.