Vakfederatie Rietdekkers

Logo Vakfederatie Rietdekkers

De Vakfederatie Rietdekkers is de brancheorganisatie van rietdekkers in Nederland. Zij behartigt de belangen van de zelfstandige rietdekkers en rietdekbedrijven, zowel op economisch als op sociaal gebied. Zij doet dit o.a. door:

  • Het promoten van het rieten dak.
  • Het organiseren van opleidingen tot rietdekker.
  • Het geven van technische voorlichting.
  • Het voeren van overleg met de overheid en andere beroepsgroepen.
  • Het stellen en bewaken van kwaliteitseisen.
  • Het uitgeven van een vaktechnisch tijdschrift.

Lidmaatschap 
Alle rietdekbedrijven, waar de ondernemer het vakdiploma rietdekken bezit kunnen lid worden van de Vakfederatie Rietdekkers. Het lidmaatschap van de Vakfederatie Rietdekkers en het logo van de Vakfederatie Rietdekkers worden in de markt gezien als kwaliteitswaarborg. Het 'Vakdiploma Rietdekker' kan gehaald worden door het met goed gevolg afleggen van de opleiding 'Vakdiploma Rietdekker'. De Vakfederatie kan je daarover informeren.

Vaktijdschrift
Leden van de Vakfederatie Rietdekkers krijgen o.a. 4 keer per jaar het zogenaamde 'Drijfbord' toegestuurd, het verenigingsorgaan van de Vakfederatie Rietdekkers.

Opleverkeuringen
De Vakfederatie Rietdekkers is van mening dat elke belanghebbende, eigenaar, rietdekker, aannemer of architect een laagdrempelige mogelijkheid tot zijn beschikking moet hebben om na te kunnen gaan of datgene geleverd is wat hem is beloofd. Om die reden biedt de Vakfederatie Rietdekkers de mogelijkheid tot een opleverkeuring van het rieten dak aan. De Vakfederatie Rietdekkers gebruikt de opleverkeuringen tevens als middel om te zien of haar leden die kwaliteit leveren die het dragen van het Vakfederatie logo van hen vraagt.

Bezoek de website van de Vakfederatie Rietdekkers.

Contactgegevens

Koperslager 8a
3860 BA Nijkerk