Kies je branche

Pedicure worden

Pedicure worden

Een pedicure verzorgt voeten en helpt voetklachten zoals likdoorns, kalknagels en voetschimmels voorkomen. Pedicure word je niet in één dag. Hiervoor moet je leren omgaan met verschillende apparatuur, crèmes en oliën, maar ook scharen, nageltangen, mesjes en een pedicuremotor. Een opleiding tot pedicure leert je omgaan met deze materialen en voeten te behandelen.

2 leerroutes

In Nederland kennen we twee leerroutes om pedicure te worden. Een opleiding via het mbo en een branchediploma. 

Een mbo-opleiding

Je kunt op een ROC een opleiding volgen tot pedicure op niveau 3 of je specialiseren tot medisch pedicure op niveau 4. Wat de opleiding precies inhoudt lees je in beroepscompetentieprofielen

Een branche-opleiding

Ben je al pedicure maar wil je je opleiden tot medisch pedicure of wil je je herscholen tot pedicure dan is een branchediploma wellicht iets voor jou. 

Het verschil tussen de gewone mbo-opleiding en het branchediploma zit erin dat in een branche-opleiding de algemene vormingsvakken (Nederlands, een moderne vreemde taal en wiskunde) en het lopen van een verplichte stage (max. 60% van de opleidingstijd) niet zijn opgenomen. Vakinhoudelijk zijn beide leerroutes wel aan elkaar gelijk. De leerroute naar het branchediploma loopt via particuliere opleidingsinstituten.

Een branchediploma is vakinhoudelijk gelijk aan een mbo-diploma pedicure niveau 3 of of medisch pedicure 4. 

Doorstromen naar HBO

Als je wilt doorstromen naar het hbo om Podotherapie te gaan studeren heb je een pedicure vooropleiding nodig op niveau 4. Heb je dit diploma niet dan zijn er nog twee andere mogelijkheden om door te stromen naar het hbo.

  1. Ben je 21 jaar of ouder op het moment dat je met de hbo-opleiding wilt beginnen, dan kun je deelnemen aan een toelatingsonderzoek. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de school waar je de opleiding wilt gaan volgen. 
  2. Je zou ook kunnen kiezen voor de mbo-EVC medisch pedicure. Na het behalen van je mbo-diploma medisch pedicure word je toegelaten op een hbo-opleiding.


Plaats een reactie

Plaats hier jouw reactie

Respecteer de regels die gelden op dit online platform. Er mogen op geen enkele wijze seksuele, discriminerende, suggestieve, kwetsende of agressieve reacties geplaatst worden.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

CAPTCHA
Vul de code hieronder in.
Image CAPTCHA

Vul de tekens uit de afbeelding hierboven in.