Kies je branche

Zorgverzekeraar onderhandelt snoeihard

Zorgverzekeraar onderhandelt snoeihard

Uit een rapport van EY blijkt dat ziekenhuizen niet meer kunnen investeren in moderne medische apparatuur en digitale vernieuwing. In de krant wordt hieraan volop aandacht besteed, zoals in De Telegraaf een artikel over zorgverzekeraars die snoeihard onderhandelen. En in Het Parool een artikel over verloskundigen die steeds vaker beslissen vaker om geen contract af te sluiten met een zorgverzekeraar omdat het tarief dat hen wordt geboden te laag is.

In de gezondheidszorg zijn ook verschillende kleinschalige ambachtelijke branches actief. Denk aan de pruikenmaker, de orthopedisch schoentechnicus, de instrumentmaker, de tandtechnicus en medisch pedicure. De ondernemers in deze branches en hun werknemers zorgen ervoor dat de cliënten het juiste hulpmiddel of de juiste behandeling krijgen. Hun werk is geslaagd als het hulpmiddel onzichtbaar is en hun cliënten weer leven zonder klachten. 

Ook de ondernemers in deze kleinschalige bedrijven onderhandelen met de verschillende zorgverzekeraars over de vergoeding voor hun producten en diensten. Over hun positie is weinig te lezen in de media. Wat is de afgelopen jaren met het rendement van deze kleinschalige ondernemingen gebeurd? Wat betekent de steeds verder verlaagde vergoeding voor investeringen en vernieuwing binnen deze bedrijven, en voor hun bedrijfsvoering? Is er ruimte voor investering in scholing van toekomstige ambachtslieden? En wat gebeurt er met de kwaliteit van de geleverde zorg? 

Voor de continuïteit van deze ondernemingen, kwaliteit van hun zorg en het behoud van werkgelegenheid is een redelijke vergoeding noodzakelijk.


Plaats een reactie

Plaats hier jouw reactie

Respecteer de regels die gelden op dit online platform. Er mogen op geen enkele wijze seksuele, discriminerende, suggestieve, kwetsende of agressieve reacties geplaatst worden.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

CAPTCHA
Vul de code hieronder in.
Image CAPTCHA

Vul de tekens uit de afbeelding hierboven in.