Kies je branche

Flexibel en duurzaam pensioen opbouwen als orgelbouwer

Flexibel en duurzaam pensioen opbouwen als orgelbouwer

Als zzp’er of ondernemer val je vaak niet onder een verplicht pensioenstelsel. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het opbouwen van je pensioen.  En dat is belangrijk, want anders heb je naast de AOW geen inkomen meer vanaf je pensioenleeftijd. Bovendien kan je tot wel de helft van je pensioeninleg via de fiscus terugkrijgen. 

Maar hoe bouw je dan pensioen op?
En waar kun je dat doen? Tot voor kort was je als zelfstandige voor pensioenopbouw aangewezen op grote commerciële bedrijven die winstmaximalisatie nastreven.

Het CvAE vindt het belangrijk dat  een pensioenaanbieder alleen de noodzakelijke kosten in rekening brengt en rekening houdt met het wisselende inkomen van de ondernemer en dus geen vaste maandelijkse inleg vraagt.

CvAE heeft in BrightPensioen een aanbieder gevonden die hierin meer dan voldoet:
BrightPensioen is een aanbieder van pensioen voor iedereen die dit zelf moet regelen. Zij verdienen geen geld aan jouw pensioenpot (en dit is uniek!) maar aan een vast lidmaatschap per jaar. Daarnaast word je ook nog eens mede-aandeelhouder. Je inlegwordt volledig duurzaam belegd en  het opgebouwde pensioen blijft altijd van jou, en zal  in het vervelende geval van jouw overlijden  naar jouw nabestaanden gaan.

Als orgelbouwer met een wisselend inkomen bepaal je zelf hoe vaak en hoeveel je wilt inleggen op je pensioenrekening en of je wilt stoppen of een inlegpauze nemen. En natuurlijk kan je dit elk moment zelf weer aanpassen.

Pensioen: geen makkelijk onderwerp maar BrightPensioen helpt je
Om je alles over pensioen uit te leggen heeft BrightPensioen een speciale pagina voor je gemaakt. Op deze pagina vind je onder andere handige filmpjes die je alles uitleggen over pensioen en hoe ook jij kan beginnen met pensioen opbouwen:

  • Wat is pensioen?
  • Hoeveel moet/mag ik inleggen?
  • Wat maakt BrightPensioen anders?
  • Hoe meld ik mij aan?

Neem dus snel een kijkje op de website van BrightPensioen en kijk of pensioen opbouwen ook iets voor jou is.