Kies je branche

Bijzonder bedrijfsrisico: letselschade door ongeval

Bijzonder bedrijfsrisico: letselschade door ongeval

Het CvAE kan je een algemeen beeld schetsen van de bedrijfsrisico’s die je als orgelbouwer loopt en welke verzekeringen er zijn om deze risico’s te beperken. Deze informatie is gratis voor jou beschikbaar in onze Ambachtstoolkit bij ‘Ab’ de virtuele coach’ van Team Ambacht. Als je HIER KLIKT kun je je gratis registreren en word je direct naar de informatie toe geleid. 

Wil je echter op basis van jouw individuele situatie je bedrijfsrisico’s in beeld brengen dan kan dat met behulp van de gratis risicocheck van het Nederlands Verzekering Centrum, onze partner op het gebied van bedrijfsverzekeringen.Een bijzonder risico is een bedrijfs- of verkeersongeval waarbij je letselschade oploopt. Deze schade is vaak veel omvattender dan je zelf kan inschatten. De toekomst van jouw orgelbouwbedrijf kan hierdoor op het spel staan. 
Want waar loop je zoal tegenaan bij letselschade? Er kan dan sprake zijn van:

  • direct inkomensverlies, want als ondernemer betaalt niemand je inkomen door (en een arbeidsongeschiktheidsverzekering alleen een bepaalde periode); 
  • lange termijn inkomensverlies, je kan geen geplande opdrachten uitvoeren en/of nieuwe opdrachten binnenhalen; 
  • bijkomende kosten, denk aan kosten van gezinshulp die je moet inhuren.  

De partij die het ongeval heeft veroorzaakt is veelal verzekerd. Maar ook als je het ongeval zelf hebt veroorzaakt kan het zijn dat je schade verhaalbaar is. Je hebt bijvoorbeeld een ‘schade verzekering inzittenden’ afgesloten, of het blijkt toch mogelijk te zijn om in jouw specifieke situatie een andere partij aansprakelijk te stellen. Voordat het tot een vergoeding komt, moet onderhandeld worden. De verzekeraar heeft hiervoor deskundigen in dienst. Jij kunt daarvoor, zonder kosten, je éigen deskundige inschakelen: de Letselschade expert. 
Een letselschade expert adviseert en ondersteunt je bij het aansprakelijk stellen van de verantwoordelijke partij bij het ongeval. Hij brengt met jou de volledige schade in beeld en onderhandelt namens jou met de verzekeraar. Hij probeert ‘in den minne’ tot een afspraak met de verzekeraar te komen. De verzekeraar betaalt de kosten van de letselschade specialist. Jij krijgt dus nooit een rekening!  
 
Mooyman & Partners 
CvAE werkt samen met Mooyman & Partners op het gebied van letselschade, een bureau met zeer ervaren letselschadejuristen. Is jou een ongeval overkomen? Twijfel je of je ‘een zaak’ hebt? Neem dan altijd contact op met Mooyman & Partners voor een vrijblijvend advies. Als je dit doet, meld dan even dat je via onze site met hen in contact bent gekomen. 


Plaats een reactie

Plaats hier jouw reactie

Respecteer de regels die gelden op dit online platform. Er mogen op geen enkele wijze seksuele, discriminerende, suggestieve, kwetsende of agressieve reacties geplaatst worden.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

CAPTCHA
Vul de code hieronder in.
Image CAPTCHA

Vul de tekens uit de afbeelding hierboven in.