Kies je branche

Veilig werken met gevaarlijke stoffen

Veilig werken met gevaarlijke stoffen

Werken met gevaarlijke stoffen is iets waar je als orgelbouwer helaas mee te maken krijgt. Met name het werken met lood vereist extra aandacht. Het oplopen van loodvergiftiging of loodziekte is een gevaarlijk risico. Laat dan ook regelmatig het loodgehalte in je bloed controleren. 

Voor jezelf, eventuele werknemers en klanten is het belangrijk om op een veilige manier om te gaan met gevaarlijke stoffen. Zo voorkom je gezondheids- en milieurisico’s. . 

Veilig werken met gevaarlijke stoffen dankzij de branchecode voor de orgelbouwer

Gevaarlijke stoffen zijn in verschillende mate aanwezig in de werkruimte van de orgelbouwer en deze kunnen verschillende veiligheidsrisico’s vormen voor zowel mens als milieu. Er is extra zorgvuldigheid nodig bij het gebruik van bijvoorbeeld lood. In de branchecode vind je alle richtlijnen én wet & regelgeving die hiervoor gelden. Zo kun je eenvoudig checken of jouw werkruimte voldoet aan de gestelde eisen en kun je eventuele risico’s uitsluiten. 

De branchecode neemt je stap voor stap mee langs alle zaken die voor jou als orgelbouwer én ondernemer van belang zijn. In de Ambachtstoolkit van het Centrum voor Ambachtseconomie (CvAE) kun je alle onderdelen van de branchecode inzien, zoeken op wat voor jou van toepassing is en daarnaast interactief aan de slag met de branchecode. 

Stap voor stap veilig  aan de slag met gevaarlijke stoffen

In de branchecode vind je alle normen, richtlijnen en tips die je nodig hebt om als orgelbouwer veilig om te gaan met gevaarlijke stoffen. De volgende onderwerpen komen onder andere m.b.t gevaarlijke stoffen  aan bod in de branchecode:

  • veilig en gezond werken met lood
  • veilig en gezond werken met houtstof
  • werken met gevaarlijke middelen zoals lijmen en lakken
  • handhygiëne
  • hoe voer je gevaarlijk afval af 

Registreer je bij het Centrum voor Ambachtseconomie

Wil jij ook alles weten over het omgaan met gevaarlijke stoffen in een veilige werkomgeving? De branchecode vertelt je alles wat je moet weten over deze en andere onderwerpen op het gebied van ondernemerschap en bedrijfsvoering. Hoe kun je gebruik maken van de branchecode? Registreer je op de website van het CvAE om gebruik te kunnen maken van de branchecode, handige tools, informatie en downloads.

 


Plaats een reactie

Plaats hier jouw reactie

Respecteer de regels die gelden op dit online platform. Er mogen op geen enkele wijze seksuele, discriminerende, suggestieve, kwetsende of agressieve reacties geplaatst worden.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

CAPTCHA
Vul de code hieronder in.
Image CAPTCHA

Vul de tekens uit de afbeelding hierboven in.