Kies je branche
Direct naar onze producten en diensten
Feiten en cijfers over jouw ambacht
Team van deskundigen
Mini-site
Hulp bij de start van je natuursteenbedrijf
Agenda

Natuursteenbewerker

Wist je eigenlijk dat jij als natuursteenbewerker een ambachtelijk beroep uitoefent? Dat ruim 800.000 Nederlanders hun brood in het ambacht verdienen? En dat er in ons land 420.000 ambachtelijke bedrijven zijn? Dat er ruim 165 miljard omzet wordt gegenereerd in de ambachten? Jij als natuursteenbewerker levert daar een belangrijke bijdrage aan! 

Je oefent een mooi en veelzijdig beroep uit. Je maakt en stelt uiteenlopende natuursteenproducten, zoals dorpels, aanrechtbladen, trappen en grafmonumenten op begraafplaatsen. Je maakt en stelt ook tegels voor vloeren, platen voor gevelbekleding. Verder houd je je ook bezig met herstel- en restauratiewerkzaamheden aan monumentale gebouwen zoals kerken en kastelen. 

Op deze branchepagina kun je veel informatie en handige tools vinden. Meestal zijn deze branchespecifiek. Maar jij wilt natuurlijk ook weten wat er elders binnen de ambachtseconomie en in het bijzonder bij collega-branches gebeurt. Neem daarom regelmatig een kijkje op je branchepagina, maar kijk ook op de pagina’s van collega-branches en op de homepage van het CvAE!

Video's
Ambacht in beeld
Nieuwsgierig naar werken in het Ambacht...

Maar ben je er nog niet helemaal zeker van of het iets voor je is? Download dan gratis het E-book 'Werken in het ambacht' en lees alles over wat je moet weten om te kunnen beslissen of de wereld van het ambacht jouw plek is.