Kies je branche

Iets moois gooi je niet zomaar weg

Je staat niet elke dag stil bij de rol die het ambacht in Nederland vervult. Maar stel je voor dat er geen mannen en vrouwen meer zijn die ambachtelijk werk uitoefenen. Dus er geen schoenmakers meer zijn en geen meubelmakers, kledingreparateurs of witgoedreparateurs. Deze vakmensen zorgen voor een duurzamer Nederland.

Ambachtsmannen en –vrouwen leveren maatwerk. De klant heeft een wens of probleem dat de ambachtelijke ondernemer oplost. Hij maakt iets dat helemaal past bij de wensen van de klant. Bijvoorbeeld een kast voor in een nis in de gang of een sieraad dat voor hem of haar een dierbare herinnering vormt. Deze zaken koestert de klant en zal hij niet snel vervangen. Naast het maken van producten, kan de ambachtsman of -vrouw ook producten repareren, restaureren of bewerken. Ook zo wordt vervanging voorkomen.

Het gebruik van grondstoffen voor ambachtelijke producten is altijd beperkt. Ambachtelijke productie is dan ook uitermate duurzaam.

Het Centrum voor Ambachtseconomie ondersteunt het kleinschalig ambacht en vraagt aandacht voor het belang ervan voor onze samenleving. Wil jij iets voor het kleinschalig ambacht betekenen? Neem dan contact met ons op via 079 30 30 320 of info@cvae.nl.