Welkom op de branchepagina voor de goud- en zilversmid

Welkom op de branchepagina voor de goud- en zilversmid

Deze branchepagina is speciaal ingericht om jou als goud- en/of zilversmid te ondersteunen in het ondernemerschap. Je vindt hier nieuws uit de branche, informatie over relevante wet- en regelgeving en de gratis tools van Team Ambacht: een virtueel team van specialisten op het gebied van coaching, marketing, administratie, verkoop, personeelszaken, arbo en juridische zaken.

Creatief handwerk 

Een goudsmid maakt zowel gouden als zilveren sieraden en een zilversmid vooral gouden en zilveren (gebruiks)voorwerpen. Het onderscheid zit niet per sé in de materialen maar in de toepassing. Verschillen die de meeste mensen niet kennen, maar het dagelijks werk van jou als vakman of -vrouw heel anders maken. Binnen de online community van het CvAE hebben de goud- en zilversmid een gezamenlijke branchepagina, omdat er naast verschillen ook zoveel overeenkomsten zijn. Bijvoorbeeld in de technieken voor bewerking van edelmetalen en het luisteren naar de klant om maar twee aspecten te noemen.

Toolkit voor ondernemers 

Team Ambacht biedt jou handige tips en tools voor het opbouwen van een succesvol goud- en zilveratelier. Denk aan tools voor het maken van professioneel promotiemateriaal of het onderhouden van een goede administratie. Alle tools en tips zijn gratis en afgestemd op het werken in jouw atelier of in dat van je collega goud- óf zilversmid. 

Ambachtsmarkt: laat je ambacht zien 

Als geregistreerde goud- en zilversmid kun je ook gebruik maken van de ambachtsmarkt, een marktplaats waar ambachtelijk ondernemers en klanten elkaar vinden. Wil jij hier als goud- en zilversmid ook je werk laten zien, start dan met het maken van een mini-site en plaats afbeeldingen van jouw creaties online.

Registreer je gratis voor de ambachtstoolkit

Meer weten over wat Team Ambacht, het virtuele team deskundigen voor ondernemers in het ambacht, voor jou kan betekenen? Bekijk dan de rondleiding of registreer je direct voor gratis toegang tot de ambachtstoolkit.

Lees ook: interviews met collega’s in het vak zoals René van Tol en Sabien Mathieu. Ondernemers die vol passie kunnen vertellen over het vak van goud- en zilversmid en het ondernemerschap. 

 


Plaats een reactie

Plaats hier jouw reactie

Respecteer de regels die gelden op dit online platform. Er mogen op geen enkele wijze seksuele, discriminerende, suggestieve, kwetsende of agressieve reacties geplaatst worden.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

CAPTCHA
Vul de code hieronder in.
Image CAPTCHA

Vul de tekens uit de afbeelding hierboven in.