Kies je branche

Eigen kapsalon starten? Drie vragen

Eigen kapsalon starten? Drie vragen

Je denkt na over het starten van een eigen kapsalon. Waar moet je allemaal rekening mee houden? Waar begin je mee? Het Centrum voor Ambachtseconomie (CvAE) helpt je om dat in beeld te krijgen. 

1. Wie ben je?

Begin eerst met goed nadenken over wie je bent en wat je wilt. Ben jij een echte ondernemer? Je geschiktheid blijkt vaak pas in de praktijk. Toch zijn er wel kenmerken die je een beeld kunnen geven in hoeverre je succes zult hebben als ondernemer. Het gaat om je persoonlijke drijfveren en kenmerken, je vakmatige en ondernemende historie, de concrete situatie waarin je je nu bevindt en de invloed van de omgeving en cultuur op jouw ondernemerszin. Dus niet alleen jij moet geschikt zijn om te ondernemen, maar ook je situatie. 

2. Wat voor type ondernemer ben je?

Heb jij doorzettingsvermogen, lef en een duidelijke visie? Deze 3 kenmerken zijn typisch voor succesvolle ondernemers. Ondernemers kun je opdelen in 4 types, namelijk de verkoper, de manager, de pionier en de vakman. Uiteraard heeft elk type zijn eigen sterke en zwakke kanten. Het belangrijkste is of je goed weet hoe je je sterke kanten gaat benutten. Bovendien moet je in een aantal gevallen zeker een oplossing verzinnen voor je zwakkere kanten.

3. Hoe zit het met je omgeving?

Een kapsalon beginnen en runnen doe je niet alleen, je staat ook onder invloed van je familie en vrienden. Als je ondernemende ouders en vrienden hebt, geeft dat vaak een voorsprong bij het realiseren van je kapsalon. Je hebt van hen al gezien wat er bij ondernemen komt kijken. Maar misschien heb je geen ouders en vrienden met een onderneming. Denk dan na of je eventuele coaching en de fijne kneepjes van het ondernemen kan leren van succesvolle mensen in je omgeving. Ondernemen is makkelijker als je omgeving positief staat tegenover ondernemen en het starten van je eigen kapsalon. Door te netwerken of je te vestigen in een omgeving met gelijkgestemden en enthousiastelingen kom je mensen tegen die je positief beïnvloeden. 

Ondersteuning bij vragen over het beginnen van je eigen kapsalon

Wil je meer weten over waar je allemaal aan moet denken als je een eigen kapsalon wilt beginnen, of zoek je ondersteuning en antwoorden op jouw vragen? Registreer je bij het CvAE. Het CvAE biedt je informatie over diverse zaken die komen kijken bij het beginnen van een kapsalon. 


Plaats een reactie

Plaats hier jouw reactie

Respecteer de regels die gelden op dit online platform. Er mogen op geen enkele wijze seksuele, discriminerende, suggestieve, kwetsende of agressieve reacties geplaatst worden.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

(If you're a human, don't change the following field)

Your first name.

CAPTCHA
Vul de code hieronder in.
Image CAPTCHA

Vul de tekens uit de afbeelding hierboven in.